Sunday, January 9, 2022
Google search engine
Home Blog

BT24 Internet Banking

0

Serviciul de mobile banking sau internet bancking BT24 ce este oferit prin intermediul aplicatiei BT24 de catre Banca Transilvania, ofera serviciul de mobile  banking care poate fi folosit non stop si ofera acces usor, rapid si in siguranta maxima la conturile personale cat si o variata gama de operatiuni bancare disponibile.

Mai jos pot fi regasite cateva dintre operatiunile si functiile oferite de aplicatia BT24  Internet Banking:

Acces rapid si vizualizarea conturilor personale, a conturilor de card, a istoricului de tranzactii pe cont, a creditelor si a depozitelor existente, precum si exportarea sau tiparirea istoricului de tranzactii al extraselor:

 • Tip cont: numele contului
 • Personalizare cont: numele atribuit contului de catre dvs.
  • Valuta: moneda contului
  • Sold contabil: reprezinta soldul contului la care se adauga inclusiv sumele in curs de decontare (exemplu: sume blocate din operatiuni cu cardul)
 • Suma blocata: suma in curs de decontare din operatiuni cu cardul
 • Sold neatorizat: debitul inregistrat pe cont
 • Limita cont: limita contului(daca exista limita de creditare)
 • Sold disponibil: soldul disponibil ramas
 • Detalii despre depozitele curente: conturi, disponibil sold depozite, dobanzi depozite, data creare, data scadenta depozit, valuta moneda depozit , data prelungire depozit.

 

Ce actiuni mai poti face prin intermendiul aplicatiei de internet Banking  bt 24

 • Efectuarea de plati de utilitati catre diferiti furnizori;
 • Efecturarea de transferuri bancare intre conturile proprii;
 • Realizarea de plati in lei si alte valute catre diversi beneficiari;
 • Realizarea de schimb valutar si efecturare de conversii valutare si transfer catre alte banci
 • Vanzare si cumparare valuta
 • Plati programate catre diverse conturi: proprii, interbancare, trezorerie, etc
 • Constituire si lichidare depozite;
 • Efectuare de plati prin SMS/EMAIL
 • Reincarcare cartele telefonice;
 • Reemiterea online a parolei;
 • Gestionarea dispozitivelor mobile;
 • Transferuri de bani prin Western Union: primire si trimitere bani prin Western Union
 • Reemiterea online a PIN-ului cardului.

Zile libere legale in 2022

0

Zile libere 2022. Anul urmator, in 2022 vom avea 15 zile nelucrătoare de sărbătoare legală din care doar 9 vor fi in cursul saptamanii de luni până vineri.

Astfel zilele legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În aceste zile libere sau religioase nu se lucrează, facand excepție unele unități sanitare și de alimentație publică, precum si unele unități în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

In Romania in anul 2022 vor fi un număr total de 15 zile libere legale, de sărbători naționale sau religioase.  Dintre toate zilele libere legale doar 6 vor fi în weekend iar 9 dintre ele vor cadea în timpul săptămânii.

Zilele libere legale în 2022, conform Codului Muncii

 • 1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou – o sa fie sâmbătă și duminică;
 • 24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române  – cade intro zi de luni;
 • 22 aprilie — Vinerea Mare, intr-o zi de vineri
 • 24 -25 aprilie — Paște ortodox 2022  – va fi duminică și luni;
 • 1 mai — Ziua Muncii – duminica
 • 1 iunie — Ziua Copilului – va fi intr-o zi de miercuri;
 • 12 iunie (duminică) – Rusalii, 13 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii va fi duminică și luni;
 • 15 august — Adormirea Maicii Domnului intr-o zi de luni;
 • 30 noiembrie — Sfântul Andrei – intr-o zi de miercuri
 • 1 decembrie — Ziua Națională a României intr-o zi de joi
 • 25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul 2022 va fi duminică și luni;

In cazul in care exista angajaţi care fac parte din  alte culte religioase, în afară de cele creştine, beneficiază de două zile libere pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale declarate de cultele respective.

 

Tranzactiile online si platile online cu cardul au crescut in pandemie

0

Pandemia a accelerat schimbările în utilizarea metodelor de plată. Foarte multe persoane au redus utilizarea numerarului în timpul pandemiei, iar majoritatea consideră că utilizarea numerarului a scăzut permanent.

Plățile cu cardul și cu telefonul mobil, precum și cumpărăturile online erau deja în creștere, dar, datorită pandemiei, oamenii au început să le folosească pe scară mai largă. Cu toate acestea, chiar și în prezent, numerarul rămâne un mijloc de plată important pentru mulți oameni și servește în continuare ca mijloc de retragere în caz de întrerupere a plăților electronice.

Anul 2020 a fost, din multe puncte de vedere, un an excepțional și va rămâne astfel și în istoria plăților. Pandemia  care s-a răspandit la nivel global la începutul anului trecut și măsurile restrictive luate pentru a preveni răspândirea virusului i-au obligat pe oameni să își schimbe obiceiurile zilnice.
Acest lucru s-a reflectat puternic și în comportamentul de cumpărare și de plată. O reducere a consumului privat și o mai mare atenție acordată igienei în efectuarea plăților au dus la o scădere semnificativă a utilizării numerarului și la o creștere a popularității plăților fără contact și a plăților mobile.

În plus, timpul petrecut acasă a crescut datorită pandemiei, ca urmare a faptului că multe persoane care obișnuiau să facă cumpărături în magazine de cărămidă și mortar au trecut din ce în ce mai mult la achiziționarea de produse și servicii online. În timp ce unii consumatori ar putea reveni la vechile obiceiuri de consum și de plată după criza pandemica, durata prelungită a pandemiei crește probabilitatea ca schimbările să devină permanente si astfel plătile online cu cardul să crească și mai mult.

Cum a afectat pandemia obiceiurile de plata: trazactiile online si platile online cu cardul?

Acest articol încearcă să răspundă la aceasta întrebare pe baza unor sondaje efectuate în rândul consumatorilor și al furnizorilor de servicii de plată. Sondajele, realizate la începutul anului 2021, au examinat atât experiențele consumatorilor, cât și ale prestatorilor de servicii de plată în ceea ce privește plățile în timpul pandemiei și, în special, modul în care pandemia a afectat acțiunile acestora. În plus, acest studiu utilizează statisticile privind plățile colectate anual

Experții spun că confortul, viteza și securitatea plăților digitale vor continua să fie o necesitate pentru consumatori mult timp după ce pandemia se va retrage de pe prima pagină a ziarelor.

“Pe măsură ce țările din întreaga lume continuă să mărească limitele tranzacțiilor de tip tap-to-pay, plățile fără contact sunt aici pentru a rămâne, iar adoptarea lor se va accelera”, a declarat Rajat Taneja, președintele departamentului de tehnologie al Visa. El spune că, în Europa, la mai puțin de un an de la creșterea limitelor contactless în întreaga regiune, Visa a înregistrat 1 miliard de tranzacții suplimentare fără atingere.

“Mai puțin personal, mai mult digital”

Guido Sacchi, director de informații la firma de soluții software și tehnologii de plată Global Payments, spune că pandemia a schimbat ceea ce își doresc consumatorii la casă. Aceștia caută din ce în ce mai mult o interacțiune “mai puțin personală, mai digitală”.

“Pandemia a fost un mare catalizator pentru adoptarea plăților digitale și a formelor digitale de comerț”, a spus el.

Global Payments lucrează cu peste 3 milioane de clienți din întreaga lume, printre care Taco Bell, Starbucks, H&M și J.P. Morgan. Înainte de pandemie, pe măsură ce comercianții cu amănuntul și alte instituții au început să ofere plăți fără atingere, obiectivul inițial era de a face experiența de la casa de marcat mai convenabilă și mai simplă, spune Sacchi. Clienții puteau pur și simplu să introducă sau să treacă un card de debit sau de credit.

Următoarea iterație a permis clientului să atingă pur și simplu cardul, în loc să îl introducă sau să îl gliseze. Acest lucru a evoluat rapid către introducerea “cardului” sau a metodei de plată în interiorul unui smartphone, astfel încât clientul să nu mai fie nevoit să-și scoată niciodată portofelul. “Tot ce trebuie să faci este să atingi telefonul”, a spus el.

Când pandemia a închis afacerile la începutul anului trecut, nevoia de plăți digitale, fără atingere, a luat amploare. Deja comercianți cu amănuntul precum Target și Starbucks permiteau clienților să facă plăți prin intermediul aplicațiilor mobile. Atunci când consumatorii nu puteau intra în magazine din motive de sănătate și siguranță, puteau totuși să plătească și să le fie aduse cumpărăturile afară, în mașină, sau să le fie livrate.

Privind în viitor, experții spun că opțiunile omnichannel care au început în timpul pandemiei – cum ar fi ridicarea de la bordură și comenzile fără contact prin cod QR – vor rămâne probabil puternice, împreună cu plățile fără contact.

Potrivit Juniper Research, plățile cu coduri QR vor fi cea mai utilizată metodă de comerț digital în ceea ce privește volumul pe parcursul următorilor cinci ani, reprezentând 27% din toate tranzacțiile de comerț digital în 2024.

 

Dj Dark – Chill Vibes

0

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we headed down to our homestay family’s small dining room for breakfast.

Refreshingly, what was expected of her was the same thing that was expected of Lara Stone: to take a beautiful picture.

We were making our way to the Rila Mountains, where we were visiting the Rila Monastery where we enjoyed scrambled eggs, toast, mekitsi, local jam and peppermint tea.

We wandered the site with other tourists

Yet strangely the place did not seem crowded. I’m not sure if it was the sheer size of the place, or whether the masses congregated in one area and didn’t venture far from the main church, but I didn’t feel overwhelmed by tourists in the monastery.

Headed over Lions Bridge and made our way to the Sofia Synagogue, then sheltered in the Central Market Hall until the recurrent (but short-lived) mid-afternoon rain passed.

Feeling refreshed after an espresso, we walked a short distance to the small but welcoming Banya Bashi Mosque, then descended into the ancient Serdica complex.

We were exhausted after a long day of travel, so we headed back to the hotel and crashed.

I had low expectations about Sofia as a city, but after the walking tour I absolutely loved the place. This was an easy city to navigate, and it was a beautiful city – despite its ugly, staunch and stolid communist-built surrounds. Sofia has a very average facade as you enter the city, but once you lose yourself in the old town area, everything changes.

Clothes can transform your mood and confidence. Fashion moves so quickly that, unless you have a strong point of view, you can lose integrity. I like to be real. I don’t like things to be staged or fussy. I think I’d go mad if I didn’t have a place to escape to. You have to stay true to your heritage, that’s what your brand is about.

Cum negociezi dobanda la carduri de credit

0

Dacă plata lunară a cardului de credit rivalizează cu ipoteca sau chiria, sau dacă ratele ridicate ale dobânzii vă fac imposibil să scăpați de datorie, ar putea fi momentul să negociați cu compania de carduri de credit.

Atunci când această datorie devine o povară financiară insuportabilă, ce puteți face? O opțiune ar putea fi să încercați să negociați cu compania de carduri de credit.

Suma datorata pentru un card de credit este, de obicei, o datorie negarantată, ceea ce înseamnă că o companie de carduri de credit nu poate veni după bunurile dumneavoastră dacă nu reușiți să plătiți ceea ce datorați sau sa puna poprire pe alte conturi. Deoarece companiile de carduri de credit nu au acest recurs, multe dintre ele sunt dispuse să negocieze o înțelegere cu clienții pentru a recupera cât mai mult din datorie.

 

Companiile de carduri de credit se ocupă de colectarea banilor. Vor evalua situația și, dacă vor spune: “Aceasta este o persoană care pare a fi un risc bun și este posibil să ramburseze în cele din urmă această factură”, atunci este posibil să facă concesii”, spune Mike Sullivan, consultant în finanțe personale la Take Charge America, o agenție națională non-profit de consiliere în materie de credite.

Dacă exista situatii cant aveti datorii mai mari la cardul de credit, ar putea fi nevoie de un telefon (sau mai multe) la compania de carduri de credit pentru a găsi o soluție viabilă. Nu știți de unde să începeți? Iată un ghid despre cum să negociați cu compania de carduri de credit.

Pasul 1: Înțelegeți cât de mult datorați

Primul pas este să vă evaluați datoria la cardul de credit. Dacă aveți mai multe carduri de credit, parcurgeți extrasele de cont și faceți o listă detaliată a sumei pe care o datorați pe fiecare card și a ratei dobânzii respective.

De asemenea, notați numerele de telefon ale serviciului clienți. Acum veți avea toate aceste informații stocate într-un singur loc, atunci când veți fi gata să sunați companiile de carduri de credit.

 

 

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

0

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we headed down to our homestay family’s small dining room for breakfast.

Refreshingly, what was expected of her was the same thing that was expected of Lara Stone: to take a beautiful picture.

We were making our way to the Rila Mountains, where we were visiting the Rila Monastery where we enjoyed scrambled eggs, toast, mekitsi, local jam and peppermint tea.

We wandered the site with other tourists

Yet strangely the place did not seem crowded. I’m not sure if it was the sheer size of the place, or whether the masses congregated in one area and didn’t venture far from the main church, but I didn’t feel overwhelmed by tourists in the monastery.

Headed over Lions Bridge and made our way to the Sofia Synagogue, then sheltered in the Central Market Hall until the recurrent (but short-lived) mid-afternoon rain passed.

Feeling refreshed after an espresso, we walked a short distance to the small but welcoming Banya Bashi Mosque, then descended into the ancient Serdica complex.

We were exhausted after a long day of travel, so we headed back to the hotel and crashed.

I had low expectations about Sofia as a city, but after the walking tour I absolutely loved the place. This was an easy city to navigate, and it was a beautiful city – despite its ugly, staunch and stolid communist-built surrounds. Sofia has a very average facade as you enter the city, but once you lose yourself in the old town area, everything changes.

Clothes can transform your mood and confidence. Fashion moves so quickly that, unless you have a strong point of view, you can lose integrity. I like to be real. I don’t like things to be staged or fussy. I think I’d go mad if I didn’t have a place to escape to. You have to stay true to your heritage, that’s what your brand is about.

STAY CONNECTED

1,945FansLike
2,500FollowersFollow
500SubscribersSubscribe

Advertisment

Google search engine