Cum negociați dobânda la cardurile de credit

0
47
carduri de credit

In procesul de alegere a celui mai potrivit card de credit pentru tine este foarte important a se tine cont de caracteristicile individuale ale fiecarui card de credit.

Este indicat sa te informezi cu privire la caracteristicile si avantajele financiare pe care ti le poate aduce fiecare card de cumparaturi, pentru a alege la final produsul ideal pentru tine.

Dacă plata lunară a cardului de credit rivalizează cu ipoteca sau chiria, sau dacă ratele ridicate ale dobânzii vă fac imposibil să scăpați de datorie, ar putea fi momentul să negociați cu  banca sau compania de carduri de credit.

Atunci când această datorie devine o povară financiară insuportabilă, ce puteți face? O opțiune ar putea fi să încercați să negociați cu compania de carduri de credit.

Suma datorata pentru un card de credit este, de obicei, o datorie negarantată, ceea ce înseamnă că o companie de carduri de credit nu poate veni după bunurile dumneavoastră dacă nu reușiți să plătiți ceea ce datorați sau sa puna poprire pe alte conturi. Deoarece companiile de carduri de credit nu au acest recurs, multe dintre ele sunt dispuse să negocieze o înțelegere cu clienții pentru a recupera cât mai mult din datorie.

Companiile de carduri de credit se ocupă de colectarea banilor. Vor evalua situația și, dacă vor spune: “Aceasta este o persoană care pare a fi un risc bun și este posibil să ramburseze în cele din urmă această factură”, atunci este posibil să facă concesii”, spune Mike Sullivan, consultant în finanțe personale la Take Charge America, o agenție națională non-profit de consiliere în materie de credite.

Dacă exista situatii cant aveti datorii mai mari la cardul de credit, ar putea fi nevoie de un telefon (sau mai multe) la compania de carduri de credit pentru a găsi o soluție viabilă. Nu știți de unde să începeți? Iată un ghid despre cum să negociați cu compania de carduri de credit.

Pasul 1: Înțelegeți cât de mult datorați

Primul pas este să vă evaluați datoria la cardul de credit. Dacă aveți mai multe carduri de credit, parcurgeți extrasele de cont și faceți o listă detaliată a sumei pe care o datorați pe fiecare card și a ratei dobânzii respective.

De asemenea, notați numerele de telefon ale serviciului clienți. Acum veți avea toate aceste informații stocate într-un singur loc, atunci când veți fi gata să sunați companiile de carduri de credit.

Pasul 2. Obtineti cat mai multe oferte de la mai multe banci pentru cardurile de credit

Este foarte important să analizati ratele  si dobanzile la mai multe carduri de credite de la banci sau furnizori diferiti si in acest sens puteti  compara tarifele mai mici pentru a vedea ce alte oferte sunt disponibile.Pasul 3. Sunați furnizorul dvs. de card: Contactați compania cardului dvs. de credit și explicați de ce doriți o reducere a ratei dobânzii. Ați putea începe prin a vă indica istoricul cu compania și să vă declarați creditul bun sau istoricul plăților la timp. Acum este momentul să enumerați toate ratele mai mici ale cardurilor de credit oferite sau găsite în cercetarea dvs.

Cere alte beneficii financiare: Dacă compania refuză să vă reducă rata dobânzii, întrebați ce altceva poate face pentru a vă păstra ca client; Reprezentanții pot oferi puncte bonus sau stimulente suplimentare

Pasul 4. Solicitati o reducere sau amanarea temporara a ratei lunare – in cazul in care va aflati in situatia de incapacitate de plata intr-o anumita perioada puteti sa solicitati o amanare temporara de plata pentru o anumita perioada si in acest fel vi se poate oferi o scadere a ratei dobanzii si in acest fel puteti sa negociati dobanda la cardurile de credit detinute.